Cara Mudah Utk Buat Logo Sendiri

Info: Tawaran Finaz designkan Logo PERCUMA utk anda. Klik Design Logo Percuma

Hey Everyone!

Hari ni saya nak share Cara² Utk Buat Logo Anda Sendiri especially bagi sesapa yg tidak punyai skills dan tools utk membuatnya. Very simple. Pakai jer Logo Maker nih dan anda boleh menghasilkan logo² anda sendiri tanpa perlu mengupah mana² graphic designer termasuk diri saya hahaha…

Logo yang anda boleh hasilkan adalah seperti contoh berikut:

  

ehh yg kat atas nih barcode hehehe… kekalo lah nak letak barcode kat blog ker website ker (haha!)

hehehe… sorry semua saya pakai satu color jer…. Sebab saya juz nak sharekan dengan anda kepelbagaian yg anda boleh lakukan dengan Logo Maker nih. Bagi penghasilan Font, Size dan Warna pula, anda boleh ikut citarasa dan keinginan anda….

Insya Allah esok saya akan sharekan bagaimana pula nak buat favicon pada browser (bg nampak cun sikit hehe..) dan supaya viewer lebih recognize web anda. Dan of coz, selepas sharing info favicon tersebut, saya akan sharekan pula cara² nak buat  Banner / Banner ads sama ada still banner atau animation banner pelbagai size. Dan sebagai friendly reminder, utk share ilmu ini anda perlu mempunyai Adobe Photoshop CS4 (hehe..saya pakai CS4) dan jika anda tiada then anda bolehlah download secara percuma disini.. InsyaAllah day after tomorrow saya share kan ok!

Oklah sebelum saya say bye², anda bolehlah klik sini utk mula Create Logo Anda  hehe.. Okaylah Selamat BERenjoy creating logo anda! Dan jangan lupa datang lagi kat Ilhamcipta ok! (bookmark this page wud be vely gud haha!)

 

Jika anda like IlhamCipta bolehlah LIKE kami di FACEBOOK dan dapatkan diskaun menarik untuk perkhidmatan MEMBINA WEBSITE dan lain-lain.

Related Posts with Thumbnails

15 Responses to “Cara Mudah Utk Buat Logo Sendiri”

  1. piewahid says:

    bagus la awk ni finaz. tq. mcm2 tips awk bagi. smoga btambah pahala awk dan berkat hidup awk skuaraga…

  2. fatin says:

    thankz 4 this tutorial ;)

  3. RozaniGhani says:

    Good job! Thank you.

  4. Amir says:

    kak finaz.. saya tak reti sgt guna adope photoshop. sebab tak hebat pasal grafik2 ni… blog header pun x reti nak buat smpai skg… tgk kat youtube, x phm sgt. kalau boleh, ajarlah guan adope photoshop.. :D

  5. firdauz says:

    kak leh ajr sye gne adobe ngan nk make up blog x

  6. Finaz says:

    Piewahid, Fatin & Rozani – thank you so much guys…Saya pun amat berharap ilmu yg kita share sama-sama nih akan menjadi lebih dan lebih lagi InsyaAllah..

  7. Finaz says:

    Amir – Hi Amir! hehe akak pun bukan terer pun dgn adobe nih. Cuma satu perkara yg sangat best ttg APSP nih adalah utk design satu benda ia boleh dilakukan dgn mgunakan pelbagai teknik.. Patutnya pun arini akak tunjuk cecara buat favicon tapi tak sempat Imran sakit (my youngest boy) InsyaAllah esok favicon then baru banner ye..

    Utk banner / header dan yg seumpamanya akak akan mulakan dari basic then baru kita teruskan dgn yg lebih ummphhh! hehe.. :D

  8. Finaz says:

    Firdauz – Mmg itu hasrat akak utk share apa je yg akak tahu.. mcm yg akak kata kat Amir, akak akan share dari basic then baru kita move on kpd teknik yg lebih pro pula ye.. (at the same time ko doakan lah akak sihat dan tak busy sangat hehe :D )
    Oh! Utk makeup blog, ko pakai platform apa? Blogger ke WP? Ada byk yg free dan sgt cantik juz pilih dan upload… bg url blog ko nti akak gitau mcm mana nak upload dan setting-suaikan (ehh ada ke perkataan nih hehe) dgn blog ko… :D

  9. etomyam says:

    salam, bagus tutorial ni…nak cuba jugak :D

  10. [...] atau icon – jika anda tiada icon maka anda boleh create seperti yg saya share semalam. Klik disini. Atau anda sudah punyai icon sendiri – juz make sure size nya adalah 16×16 dan [...]

  11. shaharil says:

    teknik yang mudah untuk dipraktikkan. thankz.

  12. yahaya says:

    cara ini lebih mudah dan cepat
    yahaya´s last blog ..Cara mengubah tarikh posting dan letak diatas tajukMy ComLuv Profile

Leave a Reply

CommentLuv Enabled